آپدیت BIOS -کاربران ویندوز برای عملکرد بهتر و شناسایی سخت افزار جدید باید بایوس مادربرد سیستم خود را به روز کنند. لازم نیست بایوس سیستم خود را فقط با یک درایو فلش USB به روز کنید، این کار با استفاده از خود بایوس یا ابزار به روز رسانی بایوس امکان پذیر است. به روز رسانی بایوس ایمن تر از نصب یا فلش بایوس جدید است زیرا نصب ناقص می تواند به مادربرد شما آسیب برساند.
اگر USB یا درایو فلش ندارید و می خواهید بایوس رایانه یا سیستم خود را به روز کنید، نگران نباشید، زیرا برای تکمیل این فرآیند به درایو فلش USB نیاز ندارید.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که ابزار BIOS Updater را از وب سایت سازنده دانلود کنید یا به EZ Flash Utility در بایوس بروید و Internet را انتخاب کنید.
پس از آن، کامپیوتر شما راه اندازی مجدد می شود و BIOS به روز می شود. مراقب باش! بهروزرسانی خراب میتواند به مادربرد آسیب برساند، به خصوص اگر نسخه اشتباهی را انتخاب کنید.
آیا آپدیت BIOS خطرناک است؟
به طور کلی، کاربران ویندوز نیازی به آپدیت بایوس خود ندارند. نصب یا فلش کردن یک بایوس کاملاً جدید گاهی اوقات می تواند خطرناک باشد و به روز رسانی آن ایمن تر است.
اگر هنگام به روز رسانی یا فلش کردن BIOS مشکلی پیش بیاید، می تواند به مادربرد شما آسیب کامل بزند.
پس از بهروزرسانی بایوس، تغییر یا پیشرفت بزرگی مشاهده نخواهید کرد زیرا بهروزرسانی هیچ ویژگی جدیدی یا افزایش سرعت قابل توجهی در سیستم شما ارائه نمیکند.
چگونه می توانم آپدیت BIOS را بدون USB انجام دهیم؟
آپدیت BIOS توسط به روز رسانی ابزار
۱.Microsoft Store را باز کنید، MSI center را در نوار جستجو تایپ کنید و سپس آن را انتخاب کنید.
۲.برای دانلود روی Get کلیک کنید.
۳.اکنون برنامه را باز کنید، به تب Support بروید و گزینه Advanced را انتخاب کنید.
در نهایت، آپدیت BIOS را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا مراحل تکمیل شود.
راههای مختلفی برای بهروزرسانی BIOS وجود دارد، اما اگر درایو فلش USB ندارید، تنها دو گزینه دارید.
یکی استفاده از ابزار به روز رسانی بایوس سازنده مادربرد و دیگری استفاده از اینترنت است که در روش بعدی توضیح خواهیم داد.
توجه داشته باشید
توجه داشته باشید که ابزار MSI Center فقط با مادربردهای MSI کار میکند، بنابراین اگر یکی از سازندههای دیگر دارید، حتماً وبسایت آنها را بررسی کنید تا ببینید آیا برنامه آپدیت BIOS نیز دارند یا خیر.
۲. آپدیت BIOS با استفاده از تنظیمات سیستم عامل UEFI
۱.برای شروع، از کلیدهای Windows + I برای نمایش منوی تنظیمات استفاده کنید.
۲.در منوی سمت چپ، System و سپس Recovery را انتخاب کنید.
۳.پس از آن روی Restart now کلیک کنید.
۴.در منوی Advanced startup گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید. پس از آن روی Advanced options سپس UEFI Firmware Settings کلیک کنید.
۵.سپس وارد حالت پیشرفته شوید، به منوی ابزار بروید. پس از آن، Asus EZ Flash Utility را انتخاب کنید، سپس Enter را فشار دهید.
۶.از طریق اینترنت انتخاب کنید
۷.اکنون کلید فلش چپ / راست را فشار دهید تا اتصال اینترنتی مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس Enter را بزنید.
۸.دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید و اجازه دهید به روز رسانی کامل شود.
اکثر مادربردهای UEFI BIOS را می توان با استفاده از این روش به روز کرد.
تفاوت بین UEFI و BIOS سنتی چیست؟
UEFI مخفف Unified Extensible Firmware Interface است. دقیقاً مانند بایوس کار می کند و هر دو به عنوان مفسر بین سخت افزار کامپیوتر و سیستم عامل کار می کنند.
هر دو در راه اندازی کامپیوتر استفاده می شوند و قطعات سخت افزاری و سیستم عامل را مقداردهی اولیه می کنند. UEFI یک تفاوت اساسی و اساسی دارد.
UEFI تمام داده های شما را به جای سیستم عامل در یک فایل .efi ذخیره می کند. فایل داده در یک پارتیشن مخصوص به نام EFI System Partition (ESP) روی هارد دیسک ذخیره می شود و حاوی بوت لودر است.
برای کمک به عملکرد بهتر مادربرد و شناسایی قطعات سخت افزاری جدید مانند RAM، CPU و غیره توصیه می شود هر چند وقت یکبار بایوس خود را به روز کنید.
اگر رایانه شما به طور خودکار وارد حالت BIOS شد، این مقاله را بخوانید.
شما می توانید آپدیت BIOS خود را بدون درایو فلش USB انجام دهید. برخی از سازندگان مادربرد تا سه گزینه برای به روز رسانی بایوس به شما پیشنهاد می کنند: BIOS/UEFI، DOS و Windows.
همچنین، ممکن است بایوس خود را با استفاده از DOS با یک درایو انگشت شست به روز کنید، اما ممکن است روی هارد دیسک متفاوت و جداگانه ای نصب شده باشد.
آپدیت BIOS می تواند توسط خود ویندوز انجام شود اما توصیه نمی شود زیرا خطرناک است و ممکن است سیستم شما را خراب کند. این نیز توسط همه سازندگان مادربرد پشتیبانی نمی شود.