Windows 10 Consumer 22H2 همچنان محبوب ترین سیستم عامل جهان برای رایانه های رومیزی است. و بیش از یک میلیارد رایانه شخصی فعال آن را اجرا می کند. علیرغم تمرکز مایکروسافت بر ویندوز ۱۱ جدید و درخشان، این شرکت به پشتیبانی از ویندوز ۱۰ با بهروزرسانیهای سرویس حداقل تا سال ۲۰۲۵ ادامه میدهد. این سیستمعامل قابلیتهای منحصربهفردی مانند ورودی لمسی، ورود به چهره، امنیت عمیق و ابزارهای واقعیت ترکیبی را ارائه میدهد. ویژگی های مهم اما پیش پا افتاده تر عبارتند از ابزار بهبود یافته اسکرین شات، چیدمان بهتر پنجره ها و اعلان های یکپارچه. ویندوز ۱۰ به نقطه ای از جلای و کارایی رسیده است. و جایزه انتخاب ویرایشگران PCMag را برای آن به ارمغان آورده است. و همچنان به خاطر منوی استارت، نوار وظیفه و حرکات لمسی مفیدتر، به ویندوز ۱۱ ارجحیت دارد.
آخرین نسخه ویندوز ۱۰ چیست؟
آخرین نسخه ویندوز ۱۰ ۲۲H2 است. مایکروسافت اشاره کرده است که به روز رسانی های اصلی یک بار در سال ارائه می شود و ۲۲H2 یکی از آن ها نیست. در عوض، این به روز رسانی برای امنیت، عملکرد و قابلیت اطمینان است. مشابه آنچه که قبلاً به روز رسانی سرویس نامیده می شد. باگها همچنان برطرف میشوند و برخی از برنامهها و ویژگیهای شخص اول همچنان بهروزرسانیها را در کنار همتایان خود در ویندوز ۱۱ دریافت میکنند. به عنوان مثال، ویندوز ۱۰ برنامه به روز شده Phone Link را دریافت کرد و برنامه جدید Media Player در یک ساخت پیش نمایش ظاهر شد.
به روز رسانی های قبلی شامل تغییرات قابل توجهی بود. مایکروسافت اج مبتنی بر کرومیوم تبدیل به مرورگر وب داخلی شد که نه تنها مرورگر اج بلکه برنامههای فروشگاه مایکروسافت را که نیاز به دسترسی به وب دارند، نیرو میدهد. این بدان معناست که هم مرورگر و هم برنامههایی که از موتور وب استفاده میکنند با وبسایتها سازگارتر میشوند. زیرا کد رندر اصلی همان است که Google Chrome استفاده میکند. همچنین شایان ذکر است که Edge نه تنها بر روی ویندوز، بلکه بر روی اندروید، iOS، macOS و اکنون حتی لینوکس نیز اجرا می شود. (در یک پنجره جدید باز می شود).
ویندوز ۱۰ همچنین از ویژگیهای اضافه شده در بین بهروزرسانیهای اصلی، مانند پانل نوار وظیفه اخبار و علایق و نماد Meet Now (در پنجره جدیدی باز میشود) در نوار وظیفه، برای ایجاد کنفرانسهای ویدئویی موقت، بهره میبرد.
ارتقاء ویندوز ۱۰ – نسخه های Business در مقابل نسخه های Windows 10 Consumer 22H2
مایکروسافت در تلاش است تا این کار را آسان کند. ارتقاء نسخه Business ارتباطی با نحوه استفاده شما از ویندوز ۱۰ ندارد – در یک محیط تجاری، با استفاده از نسخه های Pro، Pro for Workstation، Enterprise یا Education.
بهروزرسانیهای Windows 10 Consumer 22H2 ربطی به استفاده از ویندوز ۱۰ در خانه، استفاده از نسخه خانگی یا استفاده از مجوز پرو ندارد.
پس تفاوت چیست؟
این به روش نصب (OEM، خرده فروشی، رسانه USB از ابزار ایجاد رسانه، حجم) در مقابل نسخه ویندوز ۱۰ (خانه / حرفه ای / شرکت / آموزش) مربوط می شود.
بهروزرسانیهای نسخه تجاری برای نصبهای Volume Media اعمال میشود. این می تواند نسخه Pro، Pro for Workstation، Enterprise یا Education باشد. اما همیشه از یک مجوز رسانه حجمی ایجاد می شود. و معمولاً برای روش های استقرار مقیاس (SCCM، KACE، WDS، PDQ Deploy و غیره) انجام می شود.
نسخههای مصرفکننده برای نصبهای OEM/Retail/USB Media از ابزار ایجاد رسانه اعمال میشود. این می تواند نسخه های Home، Pro، Pro for Workstation، Enterprise، Education باشد.
چگونه می توان مجوز Enterprise من را یک نسخه مصرف کننده برای ارتقا در نظر گرفت؟
در اینجا چند نمونه از این که چگونه سناریوهای مختلف میتوانند نسخههای متفاوتی برای ارتقا باشند، وجود دارد که معمولاً فکر نمیکنید چنین باشند.
- اگر سیستمی را از یک سازنده خریداری میکنید که حاوی نسخه OEM Windows Pro است و با تغییر کلید آن را به Enterprise ارتقا میدهید، هنوز نسخه مصرفکننده است.
- اگر سیستمی را از یک سازنده خریداری میکنید که حاوی نسخه OEM Pro است و نسخه دارای مجوز حجمی Pro را پاک و بارگذاری میکنید، این یک نسخه Business است.
- اگر سیستمی را از یک سازنده خریداری میکنید که حاوی نسخه OEM Home است و با تغییر کلید آن را به Pro ارتقا میدهید، هنوز نسخه مصرفکننده است.
- اگر سیستمی را از یک سازنده خریداری میکنید که حاوی نسخه OEM Home است و نسخه خردهفروشی Pro را میخرید و آن را پاک میکنید و دوباره آن را Pro میسازید، نسخه مصرفکننده است.
- اگر سیستمی را از سازنده ای خریداری می کنید که ویندوز ۷ پرو را نصب کرده است. شما مجوزهای حجمی ویندوز ۱۰ را به دلیل از دست دادن دوره ارتقای رایگان که در سال ۲۰۱۶ منقضی شده بود خریداری کردید. سپس ویندوز ۱۰ پرو را با استفاده از رسانه USB از ابزار Media Creation پاک و نصب کردید و آن را با یک کلید MAK یا KMS فعال کردید – این یک نسخه مصرف کننده است.
- اگر سیستمی را از سازنده ای خریداری می کنید که ویندوز ۷ پرو را نصب کرده است. شما مجوزهای حجمی ویندوز ۱۰ را به دلیل از دست دادن دوره ارتقای رایگان که در سال ۲۰۱۶ منقضی شده بود خریداری کردید. سپس ویندوز ۱۰ پرو را با استفاده از رسانه USB از نسخه دارای مجوز حجم دانلود شده پاک و نصب کردید و آن را با کلید MAK یا KMS فعال کردید، این یک نسخه Business است.
توضیحات:
Consumer Editions = Home + Education + Pro + Pro Education + Pro for Workstations
Windows 10 Proبه عنوان یک نسخه محبوب ویندوز ۱۰، نسخه Pro همه ویژگی های Windows 11 Home را دارد، اما دارای برخی عملکردهای اضافی است. عملکردهای اضافی برای حرفه ای ها و محیط های تجاری طراحی شده اند. Windows 10 Educationویندوز ۱۰ اجوکیشن از طریق مجوز تحصیلی توزیع می شود. ویژگی های کمتری نسبت به ویندوز ۱۱ هوم و ویندوز ۱۱ پرو دارد. Windows 10 Enterpriseنسخه Windows 10 Enterprise همه ویژگی های Windows 10 Pro را دارد، اما دارای برخی ویژگی های اضافی است که مخصوص سازمانهای مبتنی بر فناوری اطلاعات طراحی شده است می باشد. Windows 10 Pro Educationاین نسخه از ویندوز ۱۰ شامل بیشتر ویژگی های ویندوز ۱۰ پرو می باشد. اما برخی از گزینه ها به طور پیش فرض غیرفعال می باشند و برخی گزینه های اضافی را برای استفاده در محیط آموزشی بایستی اضافه کرد. Windows 10 Pro for Workstationsاین نسخه از ویندوز ۱۰ برای سخت افزارهای سطح بالا مناسب است و برای انجام کارهای محاسباتی فشرده مناسب است.
|