.
ویندوز ۱۱ و TPM: همه آنچه باید بدانید

از زمانی که ویندوز ۱۱ برای اولین بار به بیرون درز کرد و کاربران شروع به نصب آن کردند، TPM (Module Platform Trusted) در کانون توجهات قرار گرفت و به عنوان دشمن شماره یک آداپتورهای اولیه شناخته شد.

همه چیز از آنجا شروع شد که تعداد زیادی از کاربران گزارش دادند که نمی توانند ویندوز ۱۱ را نصب کنند زیرا با خطای TPM 2.0 مواجه شده اند. خیلی زود مشخص شد که وجود تراشه TPM 2.0 برای ویندوز ۱۱ کاملا لازم و اجباری است. با این حال، مایکروسافت اعلام کرد که برخی از سیستم ها می توانند سیستم عامل را بدون آن اجرا کنند.

TPM چیست و چه ارتباطی با ویندوز ۱۱ دارد؟
TPM 2.0 و VBS کلیدهای نسل بعدی امنیت در ویندوز ۱۱ هستند.

سرانجام انتظار طولانی به پایان رسید و ویندوز ۱۱ از تاریخ ۱۳ مهرماه ۱۴۰۰ در دسترس است. البته در مورد ویژگی های امنیتی یکپارچه و معیارهای سختگیرانه سیستم مورد نیاز، سر و صدای زیادی ایجاد شده است. 

آخرین بحث پیرامون ویژگی امنیت مبتنی بر مجازی سازی (VBS) و چگونگی تأثیر منفی آن بر عملکرد بازی ها حتی در پردازنده های رسمی که توسط سیستم عامل پشتیبانی می شوند، متمرکز شده است. ظاهراً VBS به طور پیش فرض در زمان نصب ویندوز ۱۱ روشن است و مایکروسافت در این باره می گوید:

آنچه از ویندوز ۱۰ آموختیم این است که اگر اختیار مواردی را به کاربران واگذار کنید، از آنها استفاده نمی کنند. آنها تصور می کنند که اگر لازم بود، این موارد بطور پیش فرض فعال می شد. پس این برای ما یک درس عبرت است. آنچه ما در ویندوز ۱۱ قرار دادیم این است که به طور پیش فرض از شما محافظت کنیم.

مقامات ردموند همچنین در مورد نیاز به TPM 2.0 در ویندوز ۱۱ صحبت کردند و اینکه چگونه همه اینها با هم به مایکروسافت کمک می کند تا چشم انداز خود را در مورد آینده سیستم عامل و رایانه های شخصی ویندوز تحقق بخشد: 

 این نسخه اولیه ویندوز ۱۱ هدف نهایی ما نیست و تازه در ابتدای مسیر هستیم. ما اعتقاد داریم که اکنون می توانیم تضمین کنیم که شما TPM دارید. این بدان معناست که من می توانم بروم و مطمئن شوم که هر توسعه دهنده برنامه در حال ذخیره اطلاعات کاربری و کلیدها در سخت افزار است.

زمانی که ویندوز ۱۱ سیستم مورد نیاز خود را اعلام کرده بود، غول Redmond ادعا کرد که اقدامات امنیتی اضافی منجر به کاهش ۶۰ درصدی بدافزارها شده است.

TPM 2.0 چیست؟

این قطعه یک تراشه کوچک است که می تواند در CPU جایگذاری یا جدا شود و فقط مختص رایانه ها نیست.

به عنوان مثال، در بسیاری از دستگاه های امنیتی مانند سیستم اعلان خطر در خانه شما نصب شده است. اگر کد صحیح در سیستم وارد نشود، این تراشه زنگ هشدار را فعال می کند. البته موارد ساده تر و پیچیده تری هم وجود دارد ولی وظیفه این تراشه در رایانه، ارائه یک کلید رمزنگاری که شامل یک کد است می باشد.اگر همه چیز طبق روال باشد، رمزگذاری درایو باز می شود و رایانه به طور معمول شروع به کار می کند.اگر دستگاه شما به سرقت برود و فرد خاطی سعی در سرقت اطلاعات از درایو رمزگذاری شده شما را داشته باشد، کلید کار نکرده و رایانه بوت نمی شود. 

انواع و کاربردهای TPM

در حال حاضر بسیاری از برنامه ها از ماژول TPM برای اهداف مختلف استفاده می کنند. به عنوان مثال، سرویس گیرندگان ایمیل از آن برای پیام های رمزگذاری شده استفاده می کنند.

برخی مرورگرها از آن برای حفظ مجوزهای SSL برای وب سایت ها استفاده می کنند. اما اساساً در بحث راه اندازی از آنها برای حفاظت از بوت استفاده می شود.با این حال ، دو نوع TPM وجود دارد. همانطور که قبلاً گفتیم، TPM ها می توانند به عنوان یک جزء فیزیکی در CPU باشند. اما در عین حال می توانند فقط یک کد باشند که در سیستم عامل اجرا می شود.

این روش رمزگذاری تقریباً به اندازه یک تراشه مجزا خوب است. زیرا در یک محیط مجزا از بقیه برنامه ها قرار داده شده است. یک نوع مجازی دیگر از TPM وجود دارد که توصیه به استفاده از آن نمی شود زیرا در برابر هرگونه تغییر آسیب پذیر است. بنابراین به عنوان یک سیستم امنیتی ناکارآمد است.

برای بررسی اینکه آیا کامپیوتر من TPM 2.0 دارد باید چه کار کنم؟
  • در بخش جستجوی ویندوز عبارت tpm.msc را تایپ کرده و روی آن کلیک کنید.

  • اکنون شماره نسخه نصب شده را در گوشه سمت راست پایین صفحه مشاهده کنید. اگر ۲.۰ باشد کافیست.

بله! ویندوز ۱۱ برای نصب بر روی رایانه شما به TPM 2.0 نیاز دارد. اما قبل از هرگونه نتیجه گیری یا خرید، با انجام مراحل بالا به بررسی TPM ویندوز ۱۱ بپردازید. با این حال، مشکلات زیادی وجود دارد. از جمله اینکه چرا رایانه شما نمی تواند ویندوز ۱۱ را اجرا کند. اگر می خواهید مطمئن شوید، برنامه PC Health Check را اجرا کنید.

TPM 2.0 را روشن کنید
  •     در جستجوی ویندوز عبارت tpm.msc را تایپ کنید و روی آن کلیک کنید.
  •    روی سربرگ Action کلیک کنید و Turn on TPM را انتخاب کنید.

بنا به دلایلی، حتی اگر TPM دارید، می توانید آن را خاموش کنید. در برخی از رایانه ها حتی نمی توانید این کار را انجام دهید. ولی اگر می توانید، با استفاده از مراحل بسیار ساده بالا قادر هستید آن را بررسی کرده و آن را روشن کنید.

اگر TPM 2.0 ندارم چه کار کنم؟

می توانید ویندوز ۱۱ را بدون TPM 2.0 نصب کنید.

TPM 2.0 در سال ۲۰۱۴ معرفی شد. اما این بدان معنا نیست که اگر رایانه شما در سال ۲۰۱۶ ساخته شده است، شما حتما tpm دارید. هرچند که احتمالش نبودش بسیارکم است. اما اگر اینطور نیست، نگران نباشید زیرا ما یک مقاله عالی داریم که به شما در دور زدن ویندوز ۱۱ کمک می کند. حتی اگر تراشه TPM 2.0  ندارید. با این وجود، این یک راه حل موقت است و ما نمی دانیم که آیا مایکروسافت تصمیم می گیرد کاری خلاف آن انجام دهد یا خیر.

یک تراشه TPM بخرید

البته راه حل ارائه شده در بالا ممکن است برای مدت طولانی جواب ندهد.  بنابراین باید از قبل برای آن برنامه ریزی کنید. دو راه پیش روی خود دارید. یا اقدام به خرید دستگاه دارای tpm کنید. یا یک ماژول TPM برای رایانه خود خریداری و نصب کنید. اگر می خواهید یک قدم بالاتر بروید، باید بدانید که مادربردهای زیادی نیز با تراشه TPM تعبیه شده وجود دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

پسورد فایل فشرده : yekdown.com

برای کپی کلیک کنید پسورد کپی شد، می‌توانید برای خارج کردن از فایل فشرده استفاده کنید

یک پاسخ به “ویندوز ۱۱ و TPM: همه آنچه باید بدانید”

  1. کریم گفت:

    مطالب بسیار زیبا و اموزنده بودند سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست نرم افزار

در صورتی نرم افزار، یا کرک نرم افزارتان را نمی توانید پیدا کنید، درخواست خود را برای ما ارسال کنید تا در سریعترین زمان برای شما ارسال شود.