صفحه آبی مرگ (BSoD) – که بهعنوان «صفحه آبی»، «خطای توقف» یا «قطع سیستم» نیز شناخته میشود – ممکن است پس از وقوع یک خطای حیاتی رخ دهد که ویندوز 10 قادر به رسیدگی و رفع خودکار آن نیست.
معمولاً در طول فرآیند ارتقاء ویندوز 10، هنگامی که رایانه بوت می شود یا به طور تصادفی هنگام استفاده فعال از دستگاه، با خطای صفحه آبی مواجه می شوید. آزاردهنده ترین بخش این است که شما فقط یک پس زمینه آبی جامد و یک کائوموجی غمگین را بدون اطلاعات کافی برای تعیین علت واقعی مشکل می بینید.
سیستم پیامی مانند «کامپیوتر شما با مشکل مواجه شد و باید راه اندازی مجدد شود. ما فقط در حال جمعآوری اطلاعات خطا هستیم و سپس برای شما راهاندازی مجدد میکنیم.» یا کدهای خطای توقف کلی (مانند VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED، PAGE_FAULT_IN_NONPAGE_AREA، CRITICAL_PROCESS_DIED، SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION، DPC_WATCHDOG_VIOLATION، یا IRQL_NOT_LEUSS). یا کدهای هگزا دسیمال (مانند 0x000000D1، 0x0000000A یا 0x0000007B) برای کاربران عادی فقط هیروگلیف هستند.
اگرچه خطای توقف پاسخ مستقیمی ندارد، اما تقریباً همیشه یک مشکل با کیفیت یا ویژگی به روز رسانی ویندوز 10، یک درایور اخیراً نصب شده، یک برنامه ناسازگار یا یک مشکل مرتبط با سخت افزار است.
این راهنما شما را از طریق چندین مرحله عیب یابی برای رفع خطای صفحه آبی راهنمایی می کند.
هنگامی که ویندوز 10 را به نسخه جدیدی ارتقا می دهید، ممکن است به دلایل زیادی خطای صفحه آبی ظاهر شود. به عنوان مثال، ممکن است ناشی از مشکل سازگاری با یک برنامه قدیمی یا نرم افزار امنیتی باشد. یا ممکن است به دلیل فایل های خراب در نصب فعلی یا رسانه نصب آسیب دیده باشد.
به طور معمول، هنگامی که خطایی رخ می دهد، تنظیمات بدون توضیح، تغییرات را به نصب قبلی برمی گرداند.
اگر در حین نصب با خطاهایی روبرو هستید، حذف نصب برنامههای غیر ضروری، پاک کردن بارگیریهای خراب، قطع اتصال دستگاههای جانبی غیر ضروری، یا نصب تمیز ویندوز 10 ممکن است مشکل را حل کند.
برای حذف نصب برنامه ای که ممکن است با نصب ویندوز 10 مغایرت داشته باشد، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Apps کلیک کنید. 3.روی Apps & features کلیک کنید. 4.برنامه ای را که مشکل ایجاد می کند انتخاب کنید و روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
5.دوباره روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، ممکن است لازم باشد دستورالعملها را برای حذف نصب برنامههای دیگر تکرار کنید و سپس میتوانید یک بار دیگر ارتقا را امتحان کنید. پس از به روز رسانی، می توانید دوباره برنامه ها را نصب کنید.
فایل های نصب را دوباره دانلود کنید
گاهی اوقات، اگر از گزینه Windows Update برای ارتقاء یک دستگاه استفاده میکنید، زمانی که فایلهای نصب در طول فرآیند دانلود آسیب میبینند، میتوانید صفحه آبی مرگ را مشاهده کنید. در این حالت، میتوانید از برنامه Settings برای پاک کردن فایلهای قبلی استفاده کنید و به سیستم اجازه میدهد بیتهای ارتقا را دوباره دانلود کند.
برای دانلود مجدد فایل های ارتقاء از طریق Windows Update، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی System کلیک کنید. 3.روی Storage کلیک کنید. 4.در قسمت درایو اصلی، روی آیتم Temporary files کلیک کنید.
5.گزینه های از قبل انتخاب شده را پاک کنید. 6.گزینه “فایل های نصب موقت ویندوز” را علامت بزنید.
7.روی دکمه Remove files کلیک کنید. پس از انجام مراحل، تنظیمات Windows Update را باز کرده و مراحل ارتقای رایانه را یک بار دیگر ادامه دهید.
اگر به همان مشکل ادامه میدهید، باید از ابزار Update Assistant برای انجام یک ارتقاء در محل استفاده کنید. یا اگر ابزار کار نمی کند، سعی کنید از Media Creation Tool برای ایجاد یک رسانه نصب برای نصب نسخه جدید ویندوز 10 استفاده کنید.
همچنین، میتوانید خطاهای صفحه آبی را با ابزار «SetupDiag» عیبیابی کنید. SetupDiag یک ابزار مایکروسافت است که دانلود اختیاری را برای تشخیص و تعیین اینکه چرا یک بهروزرسانی یا ارتقاء اعمال نشد، ارائه میدهد، که دادههای ارزشمندی است که میتواند تقریباً به حل هر مشکلی کمک کند.
برای استفاده از SetupDiag پس از عدم موفقیت در ارتقاء ویندوز 10 با صفحه آبی، از این مراحل استفاده کنید:
1.صفحه دانلود SetupDiag را باز کنید (در تب جدید باز می شود). 2.روی دکمه Download SetupDiag کلیک کنید.
3.یک پوشه مقصد را برای ذخیره فایل انتخاب کنید. 4.روی دکمه Save کلیک کنید. 5.فایل اکسپلورر را باز کنید. 6.پوشه ای را که فایل را دانلود کرده اید باز کنید. 7.روی “SetupDiag.exe” کلیک راست کرده و گزینه Run as administrator را انتخاب کنید.
8.روی فایل SetupDiagResults.log کلیک راست کرده و گزینه Open را انتخاب کنید. پس از تکمیل مراحل، ویرایشگر متن پیش فرض فایل را با نتایج تشخیصی بر اساس قوانین شناخته شده باز می کند.
اگر خطایی شناسایی شد، گزارشها اطلاعات را توصیف میکنند تا مشخص شود چرا دستگاه در طول بهروزرسانی صفحه آبی شده است، و اگر مشکل شناخته شدهای باشد، مراحل حل آن را نیز دریافت خواهید کرد.
گاهی اوقات هیچ توصیه ای دریافت نمی کنید. اگر این اتفاق افتاد، پیوندی را که ممکن است در فایل گزارش موجود باشد دنبال کنید یا از کد خطا یا هر اطلاعات معنیداری برای بررسی آنلاین مشکل استفاده کنید. (برای دستورالعمل های دقیق تر از این راهنما استفاده کنید.)
ویندوز همچنین ممکن است به دلیل مشکل سخت افزاری از کار بیفتد. در نتیجه، همیشه توصیه میشود قبل از شروع نصب، تمام تجهیزات جانبی غیرضروری، از جمله هارد دیسکهای خارجی، چاپگرها، نمایشگرهای ثانویه، تلفنها و سایر دستگاههای USB یا بلوتوث را جدا کنید تا احتمال خطا به حداقل برسد. فرآیند ارتقا فقط به صفحه کلید، ماوس، مانیتور و اتصال به اینترنت نیاز دارد.
پس از نصب، همیشه می توانید دستگاه های جانبی را دوباره وصل کنید. اگر مشکل همچنان ادامه داشت، ممکن است مشکل سازگاری باشد. معمولاً می توانید این مشکل را با دانلود و نصب یک نسخه درایور جدیدتر از وب سایت پشتیبانی سازنده خود حل کنید.
اگر رایانه از جدیدترین درایور استفاده می کند و مشکل همچنان ادامه دارد، ممکن است مشکل سازگاری با نسخه جدید ویندوز 10 باشد یا ممکن است سخت افزار مورد نظر نیاز به تعویض داشته باشد.
همیشه میتوانید از وبسایت داشبورد سلامت مایکروسافت (در برگه جدید باز میشود) دیدن کنید تا مشکلات موجود در آخرین نسخه ویندوز 10 را بررسی کنید.
بهترین راه برای ارتقا به نسخه جدید ویندوز 10 این است که همه چیز را پاک کنید و با نصب تمیز از ابتدا شروع کنید. این فرآیند به شما کمک می کند تا از صفحه آبی مرگ جلوگیری کنید و به بهبود عملکرد سیستم و حل مشکلات کمک می کند.
اگر تصمیم دارید یک نصب تمیز انجام دهید، ابتدا می خواهید تأیید کنید که رایانه می تواند از USB شروع به کار کند. این بدان معناست که ممکن است لازم باشد ترتیب راهاندازی رابط میانافزار توسعهپذیر یکپارچه (UEFI) یا سیستم ورودی/خروجی پایه (BIOS) را برای پیکربندی ترتیب راهاندازی صحیح تغییر دهید.
معمولاً، مراحل باز کردن تنظیمات سفتافزار مادربرد مستلزم فشار دادن یکی از کلیدهای عملکرد (F1، F2، F3، F10 یا F12)، کلید Esc یا کلید Delete به محض راهاندازی دستگاه است. با این حال، این تنظیمات همیشه در هر سازنده و حتی بر اساس مدل دستگاه متفاوت است. اگر مطمئن نیستید، بهتر است برای جزئیات بیشتر، وب سایت پشتیبانی سازنده را بررسی کنید.
در حالی که در رابط سیستم عامل هستید، صفحه “Boot” را باز کنید، ترتیب راه اندازی را از USB شروع کنید و تغییرات جدید را ذخیره کنید. هنگامی که دستگاه می تواند از درایو فلش شروع به کار کند، یک رسانه نصب قابل بوت ایجاد کنید و از آن برای شروع تنظیمات ویندوز 10 استفاده کنید و سپس مراحل زیر را ادامه دهید.
برای پاک کردن نصب ویندوز 10 و جلوگیری از خطاهای صفحه آبی، از این مراحل استفاده کنید:
1.کامپیوتر را با رسانه نصب ویندوز 10 راه اندازی کنید. 2.در “Windows Setup” روی دکمه Next کلیک کنید.
3.روی دکمه Install Now کلیک کنید.
4.برای ادامه روی گزینه I don’t have a product key کلیک کنید (با فرض اینکه رایانه شما قبلاً به درستی فعال شده باشد).
5.نسخه ویندوز 10 (در صورت وجود) را انتخاب کنید.
6.روی دکمه Next کلیک کنید. 7.برای ادامه، گزینه من شرایط مجوز را میپذیرم را علامت بزنید. 8.روی دکمه Next کلیک کنید. 9.بر روی گزینه “Custom: Install Windows only (advanced)” کلیک کنید.
10.پارتیشن با نصب فعلی ویندوز (معمولاً “Drive 0”) را انتخاب کنید و روی دکمه Delete کلیک کنید تا پارتیشن از هارد دیسک حذف شود.
11.درایو خالی با برچسب “Drive 0 Unallocated Space” را انتخاب کنید. 12.روی دکمه Next کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، نصب ویندوز 10 شروع می شود و از بسیاری از خطاهای صفحه آبی جلوگیری می کند. پس از نصب، باید به تجربه خارج از جعبه (OOBE) ادامه دهید تا با ایجاد یک حساب کاربری جدید و انتخاب تنظیمات ترجیحی، راهاندازی رایانه را به پایان برسانید. می توانید از این راهنما برای نصب کامل ویندوز 10 استفاده کنید.
اگر رایانه دیگر به درستی روشن نمی شود، می توانید از برخی از ویژگی های پیشرفته سیستم مانند بازیابی سیستم، حالت ایمن یا محیط راه اندازی پیشرفته برای حل مشکل استفاده کنید.
در صورتی که خطا پس از افزودن سخت افزار جدید رخ داد، آن را جدا کنید تا دوباره بررسی کنید که آیا سخت افزار جدید دلیل برخورد رایانه با این مشکل است یا خیر.
بازیابی سیستم یک ویژگی قدیمی است که به شما امکان میدهد بدون تأثیرگذاری بر فایلهای خود، تغییرات را لغو کنید تا رایانه به نقطه قبلی که ویندوز 10 به درستی کار میکرد بازگرداند.
تنها نقطه ضعف این ویژگی این است که قبل از استفاده باید آن را به صورت دستی فعال کنید. اگر System Restore قبلاً فعال و پیکربندی شده بود، میتوانید از یک نقطه بازیابی برای رفع خطای توقف استفاده کنید.
در ویندوز 10، حداقل دو راه برای دسترسی به System Restore از طریق راه اندازی پیشرفته وجود دارد، از جمله از طریق منوی گزینه های بوت یا رسانه نصب USB. (یکی از روش های زیر را انتخاب کنید و مراحل را ادامه دهید.)
برای راه اندازی تنظیمات راه اندازی پیشرفته برای دسترسی به System Restore، از این مراحل استفاده کنید:
1.کامپیوتر خود را راه اندازی کنید. 2.به محض ظاهر شدن لوگوی ویندوز، دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا ترتیب بوت قطع شود.
3.مراحل 1 و 2 را دو بار دیگر تکرار کنید. پس از وقفه سوم، ویندوز 10 باید محیط Advanced startup را باز کند و مراحل زیر را برای دسترسی به System Restore ادامه دهد.
دسترسی راه اندازی پیشرفته از USB
همچنین میتوانید از رسانه نصب ویندوز 10 برای باز کردن راهاندازی پیشرفته با این مراحل استفاده کنید:
1.رایانه خود را با استفاده از رسانه USB راه اندازی کنید.
2.روی دکمه Next کلیک کنید. 3.روی گزینه “Repair your computer” از گوشه پایین سمت چپ کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، دستورالعمل های Restore Point را در زیر ادامه دهید.
برای استفاده از Restore Point برای رفع مشکلات صفحه آبی در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.روی گزینه Advanced Startup کلیک کنید.
1.روی گزینه Troubleshoot کلیک کنید.
3.روی دکمه گزینه های پیشرفته کلیک کنید. (این مرحله در هنگام استفاده از رسانه USB بخشی از فرآیند نیست.)
4.روی گزینه System Restore کلیک کنید.
5.حساب کاربری خود را انتخاب کنید. 6.رمز عبور حساب خود را تأیید کنید. 7.روی دکمه Continue کلیک کنید. 8.روی دکمه Next کلیک کنید. 9.برای رفع خطای صفحه آبی، آخرین نقطه بازیابی را انتخاب کنید.
10برای تعیین برنامههایی که ممکن است با استفاده از نقطه بازیابی تحت تأثیر قرار گیرند، روی دکمه «اسکن برای برنامههای تحت تأثیر» کلیک کنید. 11.روی دکمه Close کلیک کنید. 12.روی دکمه Next کلیک کنید. 13.روی دکمه Finish کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، این ویژگی بهروزرسانیها، درایورها، برنامهها و تغییرات سیستم را که پس از ایجاد نقطه بازیابی انجام شده است، خنثی میکند و خرابیهای سیستم را برطرف میکند.
ویندوز 10 همچنین دارای “Safe mode” است، محیطی که فقط درایورها و سرویس های اولیه مورد نیاز برای دسترسی به دسکتاپ را برای عیب یابی هر مشکلی از جمله خرابی سیستم بارگیری می کند.
میتوانید با استفاده از منوی راهاندازی پیشرفته در هنگام بوت یا با استفاده از رسانه نصب ویندوز 10 به حالت ایمن دسترسی پیدا کنید. (یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنید و مراحل را ادامه دهید.)
برای دسترسی به تنظیمات راه اندازی پیشرفته برای راه اندازی در حالت ایمن، از این مراحل استفاده کنید:
1.کامپیوتر خود را راه اندازی کنید. 2.به محض ظاهر شدن لوگوی ویندوز، دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا ترتیب بوت قطع شود.
3.مراحل 1 و 2 را دو بار دیگر تکرار کنید. پس از وقفه سوم، ویندوز 10 باید منوی راه اندازی پیشرفته را باز کند و مراحل زیر را برای دسترسی به حالت ایمن ادامه دهد.
دسترسی راه اندازی پیشرفته از USB
همچنین میتوانید از رسانه نصب USB برای دسترسی به منوی راهاندازی پیشرفته برای فعال کردن حالت ایمن با استفاده از این مراحل استفاده کنید:
1.رایانه خود را با استفاده از رسانه نصب USB راه اندازی کنید. 2.روی دکمه Next کلیک کنید. 3.روی گزینه “Repair your computer” در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، با دستورالعمل های حالت ایمن در زیر ادامه دهید.
برای دسترسی به حالت ایمن برای عیبیابی و رفع خطاهای Blue Screen of Death، از این مراحل استفاده کنید:
1.روی گزینه Advanced Startup کلیک کنید.
1.روی گزینه Troubleshoot کلیک کنید.
3.روی گزینه های پیشرفته کلیک کنید. (این مرحله در هنگام استفاده از رسانه USB بخشی از فرآیند نیست.)
4.روی گزینه Startup Settings کلیک کنید.
5.روی دکمه Restart کلیک کنید.
6.پس از راه اندازی مجدد رایانه، کلید F4 (یا 4) را فشار دهید تا گزینه “Enable Safe Mode” را انتخاب کنید.
هنگامی که در حالت ایمن هستید، میتوانید از مراحل زیر برای حذف بهروزرسانیها و درایورهای دستگاهی که ممکن است باعث ایجاد مشکل شوند، استفاده کنید.
برای حذف یک به روز رسانی مشکل دار در ویندوز 11، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Update & Security کلیک کنید. 3.روی گزینه “مشاهده تاریخچه به روز رسانی” کلیک کنید.
4.روی گزینه Uninstall updates کلیک کنید.
5.آخرین به روز رسانی را انتخاب کنید (به ستون “نصب شده روشن” مراجعه کنید). 6.روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، دستگاه را مجددا راه اندازی کنید و تأیید کنید که خطا دیگر رخ نمی دهد.
برای حذف درایور ناسازگار با حالت ایمن، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Device Manager را جستجو کنید و نتیجه برتر را برای باز کردن برنامه انتخاب کنید. 3.انشعاب را با دستگاهی که مشکل ایجاد می کند گسترش دهید. 4.روی دستگاه کلیک راست کرده و گزینه Uninstall device را انتخاب کنید.
5.روی دکمه OK کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، کامپیوتر را مجددا راه اندازی کنید و بررسی کنید که آیا بررسی اشکال برطرف شده است یا خیر.
اگر پس از حذف بهروزرسانی، رایانه دیگر خطای BSoB نشان نمیدهد، بهروزرسانی یا درایور را مسدود کنید تا از نصب مجدد خودکار ویندوز 10 تا زمانی که بهروزرسانی جدیدتر در دسترس نباشد، جلوگیری کنید.
اگر نمیتوانید کد خطا را در طول صفحه آبی مشاهده کنید یا جزئیات بیشتری در مورد مشکل میخواهید، Event Viewer همه خرابیهای سختافزاری، خرابی درایور، خرابی برنامه و اطلاعات بیشتر را ثبت میکند، که میتوانید از آنها برای تشخیص بیشتر مشکلات استفاده کنید.
برای عیب یابی صفحه آبی با Event Viewer در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.نمایشگر رویداد را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا برنامه باز شود. 3.گروه Windows Logs را گسترش دهید. 4.دسته سیستم را انتخاب کنید. 5.روی دسته “System” کلیک راست کرده و گزینه “Filter Current Log” را انتخاب کنید.
5.روی تب Filter کلیک کنید. 6.از منوی کشویی Logged استفاده کنید و محدوده زمانی زمانی که BSoD اتفاق افتاد را انتخاب کنید – به عنوان مثال، 12 ساعت گذشته. 7.در بخش «سطح رویداد»، گزینههای بحرانی و خطا را بررسی کنید.
8.روی دکمه OK کلیک کنید. 9.برای باز کردن هر گزارش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشکل، دوبار کلیک کنید.
11.جزئیات گزارش رویداد را مرور کنید.
در گزارش رویداد، برگه “عمومی” شامل یک توضیح فنی مختصر از خطا است که ممکن است اشاره ای به مشکل صفحه آبی به شما بدهد.
در این راهنما، من با استفاده از این دستورالعملها، ایراد را بررسی کردم، بنابراین رویداد اشاره میکند که منبع مشکل یک «بررسی اشکال» بود که باعث راهاندازی مجدد غیرمنتظره رایانه شد. با این حال، تعیین منبع مشکل همیشه آسان نیست. اگر نمی توانید دلیل را بر اساس اطلاعات رویداد پیدا کنید، شرح، منبع و شناسه رویداد را کپی کنید و از آن برای تحقیق آنلاین برای راه حل احتمالی استفاده کنید.
ویندوز 10 همچنین دارای ویژگی حذف بهروزرسانیهای مشکلساز بهطور مستقیم از منوی راهاندازی پیشرفته است.
یکی از گزینههای دسترسی به راهاندازی پیشرفته را انتخاب کنید و دستورالعملها را برای حذف بهروزرسانیهای کیفیت یا ویژگیهایی که باعث صفحه آبی مرگ میشوند، ادامه دهید.
برای دسترسی به منوی راه اندازی پیشرفته با گزینه بوت، از این مراحل استفاده کنید:
1.کامپیوتر خود را راه اندازی کنید. 2. محض ظاهر شدن لوگوی ویندوز، دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا ترتیب بوت قطع شود.
3.مراحل 1 و 2 را دو بار دیگر تکرار کنید. پس از سومین وقفه، ویندوز 10 باید محیط Advanced Startup را باز کند و سپس میتوانید مراحل زیر را برای بوت شدن در حالت Safe ادامه دهید.
برای دسترسی به منوی راه اندازی پیشرفته با رسانه نصب USB، از این مراحل استفاده کنید:
1.رایانه خود را با استفاده از رسانه USB راه اندازی کنید. 2.روی دکمه Next کلیک کنید. 3.روی گزینه “Repair your computer” در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، دستورالعمل های حالت ایمن ویندوز 10 را در زیر ادامه دهید.
برای حذف جدیدترین کیفیت یا ویژگی به روز رسانی که باعث صفحه آبی مرگ می شود، از این مراحل استفاده کنید:
1.روی گزینه Advanced Startup کلیک کنید.
1.روی گزینه Troubleshoot کلیک کنید.
3.روی گزینه های پیشرفته کلیک کنید. (این مرحله در هنگام استفاده از رسانه USB بخشی از فرآیند نیست.)
4.روی گزینه Uninstall Updates کلیک کنید.
5.برای حذف بهروزرسانی ماهانه اخیر، روی حذف نصب آخرین بهروزرسانی با کیفیت کلیک کنید. یا روی گزینه Uninstall latest feature update کلیک کنید تا به نسخه قبلی برگردید.
6.برای ادامه، حساب کاربری خود را انتخاب کنید. 7.رمز عبور حساب خود را تأیید کنید. 8.روی دکمه Continue کلیک کنید. 9.روی دکمه “حذف به روز رسانی کیفیت” کلیک کنید.
10.روی دکمه Done کلیک کنید. 11.روی گزینه Continue کلیک کنید.
پس از تکمیل مراحل، ویندوز 10 آخرین به روز رسانی تجمعی یا به روز رسانی ویژگی را حذف می کند و مشکل صفحه آبی ویندوز 10 را برطرف می کند.
اگر با پیام آبی صفحه مرگ مواجه شدید، اما همچنان به دسکتاپ دسترسی دارید، مشکل معمولاً مربوط به عدم بهروزرسانی سیستم، مشکل درایور خاص یا برنامهای است که اخیراً نصب شده است.
اگر به دسکتاپ دسترسی دارید، نصب آخرین بهروزرسانیها برای ویندوز 10 و درایورها میتواند به جلوگیری از خطای صفحه آبی کمک کند.
ویندوز 10 بهصورت دورهای بهروزرسانیها را دانلود و نصب میکند، اما ممکن است برای دانلود یک بهروزرسانی حیاتی همچنان نیاز به بررسی دستی داشته باشید.
برای دانلود و نصب به روز رسانی در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Update & Security کلیک کنید. 3.بر روی Windows Update کلیک کنید. 4.روی دکمه Check for updates کلیک کنید.
اگر بهروزرسانی موجود است، اما دانلود نمیشود، سعی کنید بهروزرسانی با کیفیت از دست رفته را به صورت دستی دانلود و نصب کنید.
هنگامی که مشکل یک درایور قدیمی است، باید آخرین نسخه را دانلود و نصب کنید.
برای نصب نسخه جدیدتر درایور، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Update & Security کلیک کنید. 3.بر روی Windows Update کلیک کنید. 4.روی دکمه بررسی بهروزرسانیها (در صورت وجود) کلیک کنید. 5.روی گزینه «مشاهده بهروزرسانیهای اختیاری» کلیک کنید.
6.روی تب Driver updates کلیک کنید. 7.به روز رسانی درایور را انتخاب کنید.
8.روی دکمه دانلود و نصب کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، آخرین نسخه درایور باید مشکل را حل کند. اگر هیچ بهروزرسانی در دسترس نبود، ممکن است لازم باشد وبسایت پشتیبانی سازنده را بررسی کنید تا درایور جدیدتر را با استفاده از دستورالعملهای آن دانلود و نصب کنید. اگر وبسایت پشتیبانی نسخهای بالاتر از نسخهای که قبلاً دارید ندارد، ممکن است بخواهید یک نسخه بتا از درایور را نیز امتحان کنید، زیرا ممکن است حاوی پیشنمایشی از اصلاحاتی باشد که شرکت ممکن است برنامهای برای انتشار در نسخه بعدی داشته باشد.
شرکتهای نرمافزار و سختافزار همچنین میتوانند بهروزرسانیهای باگی را منتشر کنند که باعث ایجاد مشکلاتی مانند BSoD در ویندوز 10 میشود.
برای حذف بهروزرسانی سیستم باگ، از این مراحل برای حذف آن استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Update & Security کلیک کنید. 3.روی گزینه “مشاهده تاریخچه به روز رسانی” کلیک کنید.
4.روی گزینه Uninstall updates کلیک کنید.
5.آخرین به روز رسانی را انتخاب کنید (به ستون “نصب شده روشن” مراجعه کنید).
6.روی دکمه Uninstall کلیک کنید. پس از انجام مراحل، به روز رسانی مشکل ساز حذف خواهد شد و خطای صفحه آبی مرگ برطرف می شود. همچنین میتوانید از این مراحل برای جلوگیری از تلاش تنظیمات Windows Update برای نصب مجدد همان بهروزرسانی استفاده کنید.
برای حذف درایور باگی، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Device Manager را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا برنامه باز شود. 3.روی دستگاه کلیک راست کرده و گزینه Uninstall device را انتخاب کنید.
4.روی دکمه OK کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، دیگر نباید خطای بررسی اشکال را در رایانه مشاهده کنید.
درایور دستگاه را به عقب برگردانید
همچنین این امکان وجود دارد که نسخه قبلی درایور را به عقب برگردانید تا مشکل برطرف شود تا زمانی که بهروزرسانی دیگری جایگزین بهروزرسانی باگ شود.
برای بازگشت به نسخه قبلی درایور در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Device Manager را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا کنسول باز شود. 3.دسته دستگاه دارای مشکل را گسترش دهید. 4.روی دستگاه کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
5.روی تب Driver کلیک کنید. 6.روی دکمه Roll Back Driver (در صورت وجود) کلیک کنید.
7.یکی از گزینه های موجود را برای پاسخ به سوال انتخاب کنید. 8.روی دکمه Yes کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، نسخه قدیمی درایور بر روی سیستم اعمال می شود و خرابی سیستم را رفع می کند.
اگر نمیتوانید درایور را برگردانید، راهحل دیگری که میتوانید استفاده کنید شامل غیرفعال کردن سختافزار برای کاهش خطای صفحه آبی است تا زمانی که بهروزرسانی جدیدی برای رفع دائمی مشکل در دسترس قرار گیرد.
برای غیرفعال کردن سخت افزار خاص در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Device Manager را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا برنامه باز شود. 3.دسته دستگاه دارای مشکل را گسترش دهید. 4.روی دستگاه کلیک راست کرده و گزینه Disable device را انتخاب کنید.
5.روی دکمه Yes کلیک کنید. پس از تکمیل مراحل، دیگر نباید با خرابی سیستم مواجه شوید.
اگر برنامه ای دارید که مشکل سازگاری ایجاد می کند، احتمالاً صفحه آبی مرگ به طور تصادفی یا هر بار که برنامه را اجرا می کنید اتفاق می افتد.
می توانید با دانلود و نصب آخرین نسخه برنامه از وب سایت پشتیبانی نرم افزار، این مشکل را برطرف کنید. اگر بهروزرسانی در دسترس نیست، توصیه میشود آن برنامه را حذف نصب کنید تا مشکل را کاهش دهید تا زمانی که یک راهحل دائمی در دسترس قرار گیرد.
برای حذف یک برنامه مشکل دار در ویندوز 10، از این مراحل استفاده کنید:
1.تنظیمات را باز کنید. 2.روی Apps کلیک کنید. 3.روی Apps & features کلیک کنید. 4.برنامه ای که باعث صفحه آبی مرگ می شود را انتخاب کنید و روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
5.دوباره روی دکمه Uninstall کلیک کنید. 6.با دستورالعمل های روی صفحه (در صورت وجود) ادامه دهید. پس از تکمیل مراحل، دیگر نباید کدهای خطای صفحه آبی را در دستگاه تجربه کنید.
در ویندوز 10، ممکن است پس از اتصال سخت افزار جدید (به عنوان مثال، کارت گرافیک، دستگاه USB و غیره) پیام صفحه آبی مرگ را مشاهده کنید. وقتی این اتفاق میافتد، احتمالاً مشکل به این دلیل است که سختافزار سازگار نیست، خراب است یا سیستم در حال تلاش برای نصب درایور اشتباه است.
اگر مشکل سازگاری است، ممکن است مجبور شوید با پشتیبانی فنی تماس بگیرید یا یک جایگزین سازگار پیدا کنید.
به ندرت اتفاق می افتد، اما اگر سیستم همچنان درایور اشتباه را اعمال می کند، از مراحل قبلی برای حذف نصب و نصب دستی درایور صحیح با استفاده از دستورالعمل های سازنده استفاده کنید.
هنگام مواجهه با خطای صفحه آبی، میتوانید از System File Checker (SFC) همراه با ابزار Deployment Servicing and Management (DISM) برای تعمیر فایلهای سیستم آسیبدیده برای رفع مشکل استفاده کنید.
برای تعمیر تصویر در دسترس محلی با DISM، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Command Prompt را جستجو کنید، روی نتیجه بالا کلیک راست کرده و گزینه Run as administrator را انتخاب کنید. 3.دستور زیر را برای تعمیر تصویر ویندوز 10 وارد کنید و Enter را فشار دهید: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
پس از تکمیل مراحل، ابزار هر فایل سیستمی را که ممکن است در تصویر محلی ویندوز 10 آسیب دیده باشد دانلود و جایگزین می کند.
برای استفاده از ابزار دستور SFC برای تعمیر تنظیمات فعلی با استفاده از تصویر محلی (که قبلاً با ابزار DISM بررسی و تعمیر شده است)، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.Command Prompt را جستجو کنید، روی نتیجه بالا کلیک راست کرده و گزینه Run as administrator را انتخاب کنید. 3.دستور زیر را برای تعمیر نصب ویندوز 10 وارد کنید و Enter را فشار دهید: SFC /scannow
پس از تکمیل مراحل، SFC تمامی فایل های سیستم را با استفاده از فایل های تصویری محلی تعمیر می کند تا مشکل صفحه آبی را برطرف کند.
همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استفاده از ابزار DISM و SFC در ویندوز 10 به این راهنما مراجعه کنید.
اگر همچنان میتوانید وارد حساب کاربری خود شوید، میتوانید از Event Viewer برای تعیین دلیل مشکل برای یافتن راهحل مناسب استفاده کنید.
برای بررسی گزارشهای رویداد برای نکاتی درباره پیامهای صفحه آبی مرگ، از این مراحل استفاده کنید:
1.شروع را باز کنید. 2.نمایشگر رویداد را جستجو کنید و روی نتیجه بالا کلیک کنید تا برنامه باز شود. 3.گروه Windows Logs را گسترش دهید. 4.روی دسته “System” کلیک راست کرده و گزینه “Filter Current Log” را انتخاب کنید.
5.روی تب Filter کلیک کنید. 6.از منوی کشویی Logged استفاده کنید و محدوده زمانی زمانی که BSoD اتفاق افتاد را انتخاب کنید – به عنوان مثال، 12 ساعت گذشته. در بخش «سطح رویداد»، گزینههای بحرانی و خطا را بررسی کنید. 7.فیلتر Log Event Viewer برای پیدا کردن BSOD
8.روی دکمه OK کلیک کنید. 9.برای باز کردن هر گزارش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشکل، دوبار کلیک کنید.
10.جزئیات گزارش رویداد را مرور کنید. در گزارش رویداد، برگه “عمومی” شامل توضیح فنی مختصری از خطا است که ممکن است به شما اشاره ای به مشکل بررسی اشکال بدهد. اگر نمی توانید دلیل را بر اساس آن اطلاعات تعیین کنید، شرح، منبع و شناسه رویداد را کپی کنید و از آنها برای جستجوی آنلاین برای راه حل احتمالی استفاده کنید.
وقتی با خطای صفحه آبی مواجه می شوید، همیشه نشانه این است که یک برنامه یا سخت افزار به درستی کار نمی کند. اگرچه مراحل عیبیابی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، ممکن است همچنان برای حل مشکل به کمک نیاز داشته باشید. اگر همه توصیههای ما را انجام دادهاید، و مشکل همچنان ادامه دارد، ممکن است بخواهید به انجمنهای Windows Central یا انجمنهای رسمی مایکروسافت (در برگه جدید باز میشود) مراجعه کنید. در این زمان، همچنین ایده خوبی است که برای کمک با پشتیبانی فنی سازنده دستگاه خود تماس بگیرید.
در کنار صفحه آبی مرگ، ممکن است با مشکل صفحه سیاه نیز مواجه شوید که معمولاً به دلیل مشکل درایور گرافیک، مشکل اتصال یا چیزی در نصب رخ می دهد. اگر دستگاه با مشکلات سوسو زدن صفحه مواجه شد، احتمالاً مشکل از یک برنامه کاربردی یا درایور ویدیو است.
برای مقالات مفیدتر، پوشش و پاسخ به سوالات رایج در مورد ویندوز 10 و ویندوز 11، از منابع روی لینک کلیک کنید.
© تمامی حقوق نزد یکداون محفوظ است.
به yekdown خوش آمدید، مقصد نهایی شما برای دانلود نرم افزار با کیفیت بالا. ما به ارائه یک پلتفرم جامع که طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربردی را برای پاسخگویی به نیازهای متنوع کاربرانمان ارائه می دهد، اختصاص داده ایم.
ماموریت ما:
هدف ما در yekdown ساده کردن یافتن و دسترسی به نرم افزارهای ضروری است. ما درک می کنیم که جستجو برای نرم افزار قابل اعتماد می تواند زمان بر و چالش برانگیز باشد. به همین دلیل است که ما یک پلتفرم کاربرپسند ایجاد کردهایم که مجموعه گستردهای از نرمافزارها را در دستههای مختلف ترکیب میکند و کشف و دانلود ابزارهای مناسب برای نیازهای شما را آسانتر میکند.
پایگاه داده نرم افزاری گسترده:
وب سایت ما دارای یک پایگاه داده نرم افزاری گسترده و دائما در حال گسترش است که عناوین محبوب، برنامه های کاربردی تخصصی، ابزارهای کمکی، بازی ها و موارد دیگر را در بر می گیرد. ما در تلاش هستیم تا دستههای مختلفی از جمله بهرهوری، چند رسانهای، امنیت، توسعه و غیره را پوشش دهیم. با انتخاب متنوع خود، هدف ما برآوردن نیازهای حرفهای، علاقهمندان و کاربران معمولی است.
دانلودهای تایید شده و ایمن:
ما کیفیت و امنیت نرم افزار موجود در پلتفرم خود را در اولویت قرار می دهیم. تیم ما به طور کامل هر نرم افزار را قبل از فهرست کردن در وب سایت خود ارزیابی می کند تا مطمئن شود که استانداردهای کیفیت ما را برآورده می کند. ما در تلاش هستیم تا دانلودهای تأیید شده، تمیز و بدون بدافزار را ارائه دهیم و از تجربه ایمن و قابل اعتماد کاربران خود اطمینان حاصل کنیم.
تجربه کاربر محور:
در yekdown، کاربران ما در مرکز هر کاری که انجام میدهیم قرار دارند. ما به طور مداوم برای بهبود تجربه کاربر کار می کنیم و پیمایش در پلت فرم خود را یکپارچه و شهودی می کنیم. عملکرد جستجوی ما به شما امکان میدهد تا نرمافزار مورد نیاز خود را به سرعت پیدا کنید، و توضیحات دقیق، اسکرینشاتها و نظرات کاربران، بینشهای ارزشمندی را ارائه میدهند تا به شما در تصمیمگیری آگاهانه کمک کنند.
تعامل جامعه:
ما به قدرت یک جامعه پر رونق اعتقاد داریم و مشارکت فعال کاربران را تشویق می کنیم. میتوانید با گذاشتن نظرات، رتبهبندی نرمافزارها و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با دیگران، به FileCR کمک کنید. بازخورد شما به ما کمک میکند تا جامعهای پر جنب و جوش و مفید داشته باشیم که در آن کاربران میتوانند دانش، توصیهها و اطلاعات بینش را تبادل کنند.
همکاری توسعه دهنده:
ما از توسعه دهندگان استقبال می کنیم تا نرم افزار خود را در yekdown به نمایش بگذارند. پلتفرم ما فرصت ارزشمندی را برای توسعه دهندگان فراهم می کند تا به مخاطبان بیشتری دست یابند و با کاربرانی که فعالانه به دنبال راه حل های نرم افزاری هستند ارتباط برقرار کنند. فرآیند ارسال ساده ما تضمین می کند که توسعه دهندگان می توانند به راحتی آثار خود را با جامعه ما به اشتراک بگذارند.
ما متعهد هستیم که به طور مداوم در حال تکامل و افزایش yekdown باشیم تا نیازهای نرم افزاری شما را بهتر برآورده کنیم. رضایت و اعتماد شما برای ما بسیار مهم است و ما به ارائه تجربه دانلود نرم افزار قابل اعتماد و لذت بخشی متعهد هستیم.
از اینکه yekdown را به عنوان منبع مورد اعتماد خود برای دانلود نرم افزار انتخاب کردید متشکریم. ما خوشحالیم که شما را در سفر نرم افزاری خود همراهی می کنیم و به شما کمک می کنیم ابزارهایی را که دنیای دیجیتال شما را قدرتمند می کنند کشف کنید.
اگر سؤال یا پیشنهادی دارید یا نیاز به کمک دارید، لطفاً با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید. ما برای کمک اینجا هستیم!
سایت و سرور دانلود این سایت در داخل کشور و در دیتاسنتر آسیاتک میزبانی می شود و در سامانه ثبت دامنه های اینترنتی با میزبانی داخلی ثبت و تایید شده است. ( در قسمت نشانی وب سایت، yekdown را جستجو کنید ) جهت اطلاع از نیم بها بودن ترافیک دانلودی از یکداون با شرکتی که اشتراک اینترنت تهیه کردهاید تماس بگیرید و در صورت نیم بها نبودن در سامانه https://195.cra.ir شکایت خود را ثبت کنید.
نوع شکایت : مشکلات مالی و تعرفه
موضوع شکایت : عدم رعایت تعرفه ترافیک داخل و بین المللی
محل نصب نرمافزار کجاست ؟
محل نصب نرمافزار در ویندوز 7 و 8.1 و 10 و 11 کجاست ؟
محل نصب نرمافزار در ویندوز XP کجاست ؟
فایل های که پسوند آنها rar یا zip یا 7z هست را چگونه باز کنم؟
نرم افزار هایی که روبروی آن ها نوشته شده 32 بیتی یا 64 بیتی چیست ؟
نرم افزار هایی که روبروی آنها Portable نوشته شده چیست؟
فایل هایی که بصورت چند Part قرار داده شده چیست؟
نرم افزارها را چگونه فعال کنم؟
فایل فشرده ای را دانلود کردم اما بعد از دانلود باز نشد ، چکار باید کرد ؟
در صورت مشاهده ارور فایل های MSVCP120.dll و MSVCP140.dll چه کار باید کرد ؟
نکته : تمام فایلهای قرار داده شده به روی سایت سالم هستند و این مشکل یا از طرف ISP شما ( بعلت کش کردن فایل ها ) یا آنتی ویروس و بیشتر مواقع زمانی بوجود میاد که شما از دانلود منیجر کرک شده استفاده کردید ، آخرین نسخه IDM را از سایت دانلود کنید.
اگر فایلی را از سایت ما دانلود کردید و با مشکل اکسترکت مواجه شدید ( ارور CRC یا پسورد یا damaged و یا The file is corrupt ) :