حافظه ویدیویی (یا VRAM) برای حل مشکل قطع وصل شدن تعداد فریم در حین رندر کردن گرافیک ایجاد شده است. فریمها تنها زمانی که در دسترس قرار میگیرند به نمایشگر عرضه میشوند، بنابراین اگر واحد پردازش گرافیکی (GPU) نتواند آنها را با سرعت کافی رندر کند، CPU باید فریمهای باقیمانده را از VRAM که بخشی از GPU است، بگیرد. از آنجایی که نمیتوانید آن عکس را بهطور نامحدود ذخیره کنید، پس از در دسترس قرار گرفتن قاب جدید باید جایگزین قاب قبلی شود. چرخه سریع و ثابت است، در نهایت توسط ناظر تشخیص داده نمی شود.
به نظر می رسد که شما با مشکلاتی در رابطه با لکنت صفحه مواجه هستید یا برخی از سیستم مورد نیاز شما برای اجرای برخی از برنامه ها مانند Photoshop، After Effects، Blender و غیره کافی نیست، بنابراین می خواهید VRAM را افزایش دهید تا پیام های خطا ظاهر نشوند. برنامه های ناسازگار
در پایان این مقاله، میتوانید حافظه ویدیویی (یا VRAM) را در ویندوز ۱۰ افزایش دهید:
- با استفاده از تنظیمات بایوس
- ارتقاء سخت افزار اختصاصی
- با استفاده از Command Prompt
- با استفاده از ویرایشگر رجیستری
حافظه ویدیویی (یا VRAM) چیست و چرا باید آن را افزایش داد؟
VRAM (همچنین به عنوان حافظه دسترسی تصادفی ویدیویی شناخته می شود) بافری است که داده ها را به طور موقت ذخیره می کند تا به سرعت توسط یک واحد پردازشگر گرافیکی بازیابی شود. با افزایش ظرفیت وی رم ، فریمها سریعتر رندر میشوند و هنگام رندر گرافیک، بازی، و تماشای ویدیوهای ۴k متوجه سوسو زدن صفحه و مشکلات مربوط به FPS خواهید شد.
رم ویدیویی یکی از اجزای مهم GPU است زیرا تمام دادههایی را که GPU پردازش و تولید میکند در قالب تصاویر و ویدیوها ذخیره میکند.
چه وظایفی به حافظه ویدیویی (یا VRAM) بیشتری نیاز دارند
۱ گیگابایت – ۳ گیگابایت VRAM: برای اجرای برنامههای کاربردی اساسی مانند برنامههای MS Office و بازیهایی که به گرافیک و منابع سختافزاری حافظهی گسترده متکی نیستند، لازم است.
۴ گیگابایت – ۸ گیگابایت VRAM: برای ویرایش متوسط ویدیو و مدلسازی سه بعدی که نیاز به جلوههای VFX زیادی برای رندر ندارند، و همچنین بازیهایی که برای ایجاد تصاویری با کیفیت متوسط به منابع معقولی نیاز دارند. به دلیل مشکلات رندر، باید انتظار داشته باشید که از ۱۰۸۰p با تاخیر جزئی استفاده کنید. اغلب اوقات، رندر کردن گرافیک های سطح متوسط با استفاده از Photoshop، Illustrator و سایر برنامه های مشابه کافی است.
بیش از ۸ گیگابایت حافظه ویدیویی (یا VRAM):
ایدهآل برای ویرایش ویدیو و مدلسازی سهبعدی، رندر کردن بافتها و گرافیکهای پیچیده و همچنین سایر برنامهها و برنامههای فشرده حافظه.
حافظه ویدیویی (یا VRAM) موجود را بررسی کنید
مرحله شماره ۱: کلید ترکیبی “Windows key + I” را فشار دهید تا Windows Run باز شود، تایپ کنید و باز کنید:
.dxdiag (DirectX Diagnostic Tool) |
مرحله ۲: روی برگه «نمایش» در نوار بالا کلیک کنید. در بخش دستگاه، “حافظه نمایشگر (VRAM)” را خواهید یافت.
۱. حافظه ویدیویی (یا VRAM) را با استفاده از تنظیمات BIOS افزایش دهید
مرحله ۱: کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید، کلید F2، F8 یا F12 را فشار دهید تا وارد بایوس شوید. اگر این کلیدها کار نمی کنند، مراحل ورود به BIOS را در مادربرد خود جستجو کنید.
مرحله ۲: در منوی BIOS، گزینه هایی مانند تنظیمات گرافیک، تنظیمات حافظه یا تنظیمات رم ویدیو را که معمولاً در بخش پیشرفته یافت می شوند، قرار دهید.
مرحله ۳: گزینه Pre-Allocated VRAM را انتخاب کنید و مقدار وی رم را که می خواهید تخصیص دهید انتخاب کنید.
۲. ارتقاء سخت افزار اختصاصی (GPU و CPU)
همانطور که بحث کردیم، VRAM (اغلب به عنوان بافر فریم شناخته می شود) یک بافر بین CPU کامپیوتر و نمایشگر است. هنگامی که قرار است تصاویر/فیلم ها نمایش داده شوند، ابتدا به عنوان داده از نوعی رم اصلی (غیر ویدئویی) توسط پردازنده خوانده می شوند و سپس روی VRAM نوشته می شوند.
CPU و GPU به طور همزمان برای نمایش فریم ها به نمایشگر کار می کنند. هرچه تأخیر کمتر باشد، فریم ها بهتر پردازش شده و به نمایشگر تحویل داده می شوند. اگر CPU یا GPU ضعیف باشد، با تاخیر و مشکلات رندر مواجه خواهید شد. بنابراین ارتقای GPU و CPU اختصاصی باعث بهبود پردازش گرافیکی می شود.
۳. با استفاده از Command Prompt VRAM بیشتری دریافت کنید
جعل افزایش حافظه ویدیویی (یا VRAM) برای اجرای برنامه ها در رایانه.
۱: خط فرمان را به عنوان مدیر از منوی Start اجرا کنید.
۲: دستور bcdedit /set IncreaseUserVa Value را تایپ کنید و مقدار VRAM را با مقدار VRAM که می خواهید تخصیص دهید جایگزین کنید.
۳: رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید تا تغییرات اعمال شوند.
۴. با استفاده از ویرایشگر رجیستری، وی رم بیشتری دریافت کنید
جعل افزایش حافظه ویدیویی (یا VRAM) برای اجرای برنامه ها در رایانه.
مرحله ۱: در منوی Start عبارت: Registry Editor را تایپ کرده و کلید enter را بزنید.
مرحله ۲: به مسیر فایل زیر بروید:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Intel |
روی پوشه Intel در سمت چپ کلیک راست کرده و یک کلید جدید به نام GMM اضافه کنید.
مرحله ۳: در پوشه GMM، در قسمت سمت راست، کلیک راست کرده و یک مقدار DWORD (32 بیتی) جدید به نام اضافه کنید.
DedicatedSegmentSize |
مرحله ۴: روی مقدار DWORD دوبار کلیک کنید و VRAM را برای تخصیص (در مگابایت) در قسمت Value data اضافه کنید و روی دکمه “OK” کلیک کنید. برای تخصیص VRAM می توانید به جدول زیر مراجعه کنید.
System RAM | VRAM Value |
---|---|
۱ GB | ۱۲۸ MB |
۲ GB | ۲۵۶ MB |
۴ GB | ۵۱۲ MB |
۸ GB | ۱۰۲۴ MB |
۱۶ MB | ۴۰۹۶ MB |
۳۲ GB | ۸۱۹۲ MB |
مقادیر توصیه شده VRAM بسته به رم فیزیکی (در ویرایشگر رجیستری)
مراحل بعدی
ما نحوه افزایش VRAM در ویندوز ۱۰ را توضیح دادهایم. میتوانید از هر یک از روشهای ذکر شده در بالا برای افزایش رم ویدیو در پردازندههای گرافیکی NVIDIA و AMD استفاده کنید.
به طور کلی، میتوانیم نتیجه بگیریم که کاملاً به تواناییهای سختافزار رایانه شما (مخصوصاً CPU و GPU) بستگی دارد که چقدر VRAM میتوانید افزایش دهید. تخصیص بیشتر یا کمتر وی رم دوباره باعث مشکلاتی مانند تکه تکه شدن،