DisplayPort Adaptive-Sync – اگر برای یک مانیتور بازی خرید کرده اید، به احتمال زیاد با چیزی به نام DisplayPort Adaptive-Sync برخورد کرده اید. در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید و تفاوت آن با FreeSync و G-Sync ارائه شده است
مشکل سرعت رفرش ثابت
در گذشته، مانیتورهای رایانه به طور سنتی با نرخ تازه سازی ثابت (مثلاً 60 هرتز) کار می کردند، به این معنی که صفحه نمایش را چندین بار تازه می کردند. در نتیجه، اگر کارت گرافیک کامپیوتر (GPU) فریمها را در بازهای متفاوت از نرخ فریم نمایشگر فشار دهد، مصرفکنندگان آثاری مانند پاره شدن صفحه و لکنت را مشاهده میکنند.
پاره شدن صفحه نمایش زمانی ایجاد می شود که نرخ فریم خروجی GPU بیشتر از سرعت تازه سازی مانیتور باشد. در نتیجه، نمیتواند با فریمهای ورودی همراه شود و بخشهایی از دو فریم را بهطور همزمان نمایش میدهد، که مانند پارگی روی صفحه به نظر میرسد. از سوی دیگر، لکنت زمانی ایجاد میشود که فریمها تکرار یا رد شوند. این معمولاً زمانی اتفاق میافتد که نرخ فریم GPU کمتر از نرخ تازهسازی مانیتور باشد.
سرعت نوسازی متغیر
برای مبارزه با این مصنوعات، سازندگان فناوریهای نرخ تجدید متغیر (VRR) را برای نمایشگرها توسعه دادند. یکی از این فناوری ها DisplayPort Adaptive-Sync است که معمولاً به عنوان سازگاری-همگام سازی شناخته می شود.
Adaptive-Sync که توسط انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئو (VESA) توسعه یافته است، استقرار VRR را روی رابط های DisplayPort و Embedded DisplayPort فعال می کند. همانطور که از نام آن پیداست، Adaptive-Sync به صورت پویا نرخ تازه سازی مانیتور را با نرخ فریم رندر GPU همگام می کند. علاوه بر این، بدون درز است، بنابراین شما با مصنوعات روبرو نمی شوید.
فناوریهای VRR مانند Adaptive-Sync معمولاً با بازی مرتبط هستند. نرخ فریم خروجی یک بازی به دلیل قدرت محاسباتی GPU و پیچیدگی یک صحنه می تواند بسیار متفاوت باشد. گفته شد، Adaptive-Sync همچنین در حفظ قدرت دستگاه های با باتری مانند لپ تاپ ها مفید است. برای مثال، وقتی لپتاپها محتوای ثابت را نشان میدهند، Adaptive-Sync نرخ تازهسازی نمایشگر را به حداقل ممکن کاهش میدهد و در نتیجه در مصرف انرژی صرفهجویی میکند. علاوه بر این، رایانه ها می توانند از آن برای پخش یکپارچه یک ویدیو با هر نرخ فریم استفاده کنند.
نحوه استفاده از Adaptive-Sync
برای استفاده از Adaptive-Sync به یک صفحه نمایش سازگار با Adaptive-Sync، یک GPU سازگار، و درایورهای لازم نیاز دارید. سازندگان مانیتور معمولاً پشتیبانی Adaptive-Sync را در مشخصات ذکر می کنند. با این حال، حتی زمانی که خبری از Adaptive-Sync نیست، اگر مانیتور از FreeSync پشتیبانی کند و دارای DisplayPort باشد، با این فناوری کار خواهد کرد، زیرا FreeSync AMD بر روی آن ساخته شده است.
پردازندههای گرافیکی سازگار شامل پردازندههای گرافیکی با قابلیت FreeSync AMD، GPUهای سازگار با G-Sync NVIDIA و iGPUهای اینتل با پشتیبانی از Adaptive Sync هستند.
اگر یکی از این موارد را دارید، میتوانید با رفتن به مرکز کنترل GPU و ویرایش تنظیمات نمایشگر، Adaptive-Sync را روی دستگاه خود فعال کنید. همه رایانه های شخصی ویندوز با سخت افزار سازگار و مک های جدیدتر از سازگاری-همگام سازی پشتیبانی می کنند.